Mušlí se bát nemusíte, jsou zdravé a hlavně chutné! To měla ukázat VIP degustace holandských slávek pro vybrané novináře v rámci mušlového festivalu Prague Mussel Week. Na gastronomicky zaměřenou tiskovou konferenci, kterou jsme připravovali, dorazili stěžejní food novináři i celebrity.
Slávky na thajský způsob s kokosovým mlékem nebo s řapíkatým celerem? V rybí restauraci Blue Fjord v centru Prahy se ve středu 11. září ochutnávalo ve velkém. Vybrané recepty přímo před zraky novinářů připravovaly vítězky soutěže Master Chef Lea Skálová a Kristína Němčková. Eventu se také účastnili gastroprofíci Jiří Schwarz z Aquapalace a šéfkuchař z Les Moules Tomáš Martinka. Degustovaly se i ústřice prvotřídní kvality.
Klienta Prague Mussel Week zastupujeme v komunikaci festivalu. Během čtyřměsíční kampaně jsme postupně připravovali řadu PR témat, komunikovali s novináři napříč mediálním spektrem, realizovali řadu soutěží a zorganizovali závěrečnou neformální konferenci.
„Cílem naší strategie je ukázat široké veřejnosti, že mušle nejsou žádným luxusním nedostupným zbožím, ale chuťově výbornou, nutričně hodnotnou a zdraví prospěšnou součástí každodenního jídelníčku.“
Markéta Faltysová, Senior PR Manager Lesensky.cz
Festival proběhne v desítkách pražských restaurací, připravena jsou i speciální menu, v nichž v hlavní roli zazáří holandské slávky, které pro pilotní ročník festivalu Prague Mussel Week přiveze do Česka společnost HOPI CEE FISH HUB.
Šéfkuchaři zapojených restaurací je zkombinují s rozličnými ingrediencemi do desítek lahodných kombinací. Ochutnat bude možné slávky s estragonem a nakládanými houbami, po baskicku s chorizem, s avokádem či pečené slávky na borovicovém jehličí. Kompletní program a menu festivalu naleznete zde.